Ingrediente
- 300g carne taiata cubulete mici tip tantuni
- 2 linguri de ulei de masline
- 5 catei de usturoi pisat dupa gust
- 1 lingurita menta uscata maruntita
- sare si piper dupa gust
Metoda de pregatire
Carnea de vita sau de oaie taiata in cubulete mici este pusa la fiert. Apa nu trebuie sa depaseasca nivelul carnii.
Dupa ce a fost fiarta, zeama rezultata se strecoara si se pune separat intr-o oala.
Apoi luati un wok sau o tigaie adanca si puneti carnea strecurata la calit in uleiul de masline incins. Sotati carnea amestecand-o continuu cu o lingura de lemn. In timp ce sotati adaugati putin cate putin din zeama de carne strecurata astfel incat sa se poata produce evaporarea. La urma adaugati sare si piper dupa gust. Pentru amatorii de iute puteti adauga si pull biber / peperoncino.
Servirea
Se poate servi in lipie/bagheta/chifla alaturi de rosii, cepa rosie si patrunjel.
Se poate servi si la farfurie insotita de o garnitura, cepa rosie frecata cu sumac si rosii.